TARİHÇEMİZ

Erzincan Şehit Er Süleyman Aydın Ortaokulu  2003-2004 eğitim öğretim yılından itibaren faaliyete başlamıştır. Taşıma Merkezi olarak faaliyet göstermekte 12 farklı köyden ve Yunus Emre Mahallesinden öğrenci almaktadır. Taşımalı olarak gelen öğrencilere öğlen yemeği verilmektedir. Okulun binası İstanbul Menkul Kıymetler Borsası tarafından yaptırılmıştır. Ortaöğretime öğrenci hazırlayan okulumuz Fen Liselerine  Anadolu Öğretmen Liselerine ve Anadolu Liselerine çok sayıda öğrenci vermiştir.

Erzincan Şehit Er Süleyman Aydın Ortaokulu  , şehir merkezindeki Yunus Emre Mahallesi'nde 6379 metrekare alan üzerinde kurulmuştur. Tip projeli olup, 5530 metrekaresini ana hizmet ve yemekhanesi,849 metrekaresini de bahçe oluşturmaktadır. Okulda 22 derslik,1özel eğitim alt sınıfı,200 kişilik bir konferans salonu, bilgisayar, Fen ve teknoloji laboratuarları, FCL(Furute Classroom Lab), kütüphane, rehberlik servisi, iki idari oda, iki memur odası, hizmetli odası, spor odası, öğretmenler odası, kantin, bekleme salonu; ayrıca okul bahçesinde bir futbol, bir voleybol ve bir basketbol sahası bulunmaktadır. 2003 yılında Kurucu Müdür olarak Coşkun GÜNER görevlendirilmiş ve 2004 yılında emekli olmuştur. Şu an okul müdürlüğünü Ercan SAK yürütmektedir.  Okul yönetim kadrosu içinde 1 Müdür, 1 Müdür Yardımcısı, Okul kadrosu içinde 6 Türkçe, 6 Matematik, 3 İngilizce, 3 Sosyal Bilgiler, 3 Fen ve Teknoloji, 1 Görsel Sanatlar, 1 Müzik, 1 Rehberlik, 1 Bilişim Teknolojileri , 2 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi,2 Beden Eğitimi ve 1 Teknoloji Tasarım öğretmeni görev yapmaktadır. Ayrıca 5 destek personeli, 1 memur hizmet vermektedir.

Yayın: 25.10.2019 - Güncelleme: 16.12.2022 18:14 - Görüntülenme: 349